Kilencvenhárom

"Kilencvenhárom: Európa háborúja Franciaország ellen, és a francia falué Párizs ellen. És mi a forradalom? Franciaország győzelme Európa fölött, és Párizsé Franciaország fölött. Innen e félelmetes pillanat nagyszerűsége. Kilencvenhárom nagyobb, mint az egész évszázad. Lehet-e ennél tragikusabb dolog?"

Éjjeli ámokfutás

2012.02.22. 22:08 :: Fontenay vicomtéja

Csitt! Súgja fülembe elcsukló hangon egy enyésző gondolat

Hát már nem boldogítalak? -kérdi megszeppenve

Nem erről van szó, mint azt te is érezheted...

Vállat von, és eldob egy kólás flakont, valahová a bokrok alá

A bokor felhördül, hogy "hé ugyan már kérem, édes uram, ez meg mi fene no?"

De végül is jó magyar bokor módjára visszahőköl, elnézést kér és alszik tovább...

Hőseink tovaszaladnak, valami folyópartra, ahol aztán kifújják magukat

Öt perc után rövid közjáték következik : 

-Mit csinálunk? 

-Várunk!

-Kire?

-Godotra!

-Ja persze, persze, el is felejtettem!

 A párbeszéd után csendben, magukba roskadva szuszognak tovább

Gondolatlan űrben révedez elméjük, talán hosszú évekig is

Az egyik egyszer csak felhorkant és hosszas monológba kezd :

"Chh. Mégis mit képzelsz te magadról kispofám? Igen igen, nézek valóvilágot, na is akkor mi van? Én a démosz vagyok, te vagy értem, ez itt mind értem van, és nem fordítva. Nekem ne ugass! Hogy képzeled, hogy leírod szavaim folyamát? Ez nem publikus. De ha akarod, ha ugyan nagyon akarod, akkor elmesélek neked egy történetet. Ismered azt a szőke göndört? Azt amelyiknek királynői neve van. Azt azt a magasat, jó testűt, amelyik úgy köszön, hogy "szia" és közben megejt egy mosolyt, ha te is hasonlóan cselekszel! Na szóval ma azt mondta, hogy utálja az írókat. Ezt így kijelentette, esküszöm. Így görbüljek meg! Vesszen el a valóvilág fődíja, ha nem mondok igazat! Kijelentette, mi több, hangosan kiabálta, hogy úgy gyűlöl minden írót, mint semmi mást a világon. Azt mondta emlékezteti őt az összes, valamiféle daganatra. Aztán vágott egy fintorgó fejet, és tovalebbent. Na erre kössél csomót kispofám. Amúgy szerinted ki nyeri a valóvilágot jövőhéten? Szerintem a Vera. Ja várj ő most kiesett. Akkor a Seherezádé, mert az olyan jó kis sunetta. De hagyjuk a témát. Mit is akartál mondani?"

Leheveredik egy tölgyfa alá, mire arról kiderül, hogy egy fúrjafűz. A fa átkarolja, és letépi a fejét, elernyedt testéből, zöld vér folyik a padlóra, a másik csak meredten bámulja, majd belenyomja mutatóujját, és megkóstolja.

-Cukor ízű!!!!!!Kérsz te is? Nekem bevált!

Abbahagyja a veszettül gyors gépelést, megdörzsöli a szemét, beveszi a negyedik amfetamint is, és ájultan dől hátra a székben.

A függöny legördül. vége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencvenharom.blog.hu/api/trackback/id/tr94175989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása