Kilencvenhárom

"Kilencvenhárom: Európa háborúja Franciaország ellen, és a francia falué Párizs ellen. És mi a forradalom? Franciaország győzelme Európa fölött, és Párizsé Franciaország fölött. Innen e félelmetes pillanat nagyszerűsége. Kilencvenhárom nagyobb, mint az egész évszázad. Lehet-e ennél tragikusabb dolog?"

Volt egyszer egy buszsofőr.

2010.11.19. 23:23 :: Fontenay vicomtéja

Egyszer volt hol nem volt. Nem volt. Soha. Vagy ha volt is már olyan rég volt hogy nem is értjük. Nem értjük hogy mi a lényeg. Márminthogy persze a méret a lényeg, de én itt most átvitt értelembe kérdeztem. KÖltőiesen. Mert hát ugye van egy ilyen másik megközelítése a dolgoknak, ami olyan elitebb. Elit. Legalábbis azt gondoljuk, mert két ezred százalékkal többet értünk, mint az aki nem elit. Két ezred százalékra verem magam én is. De vajon megéri-e? Vajon jogom van-e ehhez? Ez az utolsó kérdés alapvetően hülyeség, hisz jogom mindenhez van....és semmihez sincs. Szóval inkább töröljük is.  Úgy kérdezném, hogy érdemes-e a két ezred arra, hogy többnek tekintsem magam nálad? Nálatok? A kérdés már majdnem jó, csak a ragozással van némi probléma. Mert nem csak én ,hanem többen is vagyunk. Szóval vedd úgy hogy többesszám első személybe tettem fel.

 A két ezred jelent-e annyi pluszt? Forma 1-be, és futásba mindenképp. Jelen esetben a választ enyhe homály fedi, és ne is várd hogy ez a homály eloszlik mire végigolvasod ezt. De azért olvasd. Többek között azért mert remek unaloműző, és az én lelkivilágomat is gyarapítod. A szegényes lelkivilágom.

 Tehát hogyha két ezredtől tudok ilyet írni, és te meg a két ezred plusszodtól el tudod olvasni, és ettől gyarapodik a lelkivilágom akkor megéri. Akkor amit teszek az patent, és helyénvaló.

 De például ha valaki nem tesz ilyet annak is lehet ám így érezni. Például van az a buszsofőr. Aki egész életében becsülettel dolgozott, figyelte az utasok arcát, fizette az adót, gyönyörködött a tájban. Van az a buszsofőr. Vagy talán már nincs is. Talán soha nem is volt. De azért remélem volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencvenharom.blog.hu/api/trackback/id/tr532460359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása